• Tha Shudras
  • slider-1

Biográfia

A „THA SHUDRAS” zenekar-performansz 2010-ben alakult Szegeden; tagjai a megalakulás óta koncerteken és fellépéseken különleges, maszkos megjelenésükkel hívják fel magukra a figyelmet, a hangszeres tudás mellett.

Videoklipjeikkel díjakat nyertek, legutóbbi „WHO U R” című kisfilmjük hetekig vezette a Music Channel chart-show-ját, emellett a 2014. évi X-Faktor legjobb zenekaraként ismerhette meg őket a szélesebb közönség. Zenéjük egyedi és táncolható.

Első albumuk Revived címmel jelent meg és korábbi, főképp angol nyelvű dalaik újraértelmezéseit tartalmazza. Az idén megjelent, Tüzet hozzál, békét szíts azonban kifejezetten a hazai közönség számára, magyar nyelven íródott dalokat tartalmaz, a korábban megismert funky-pop-rock fúziós elemekkel gazdagítva. Műsoruk mindkét album legjobban sikerült dalait vonultatja fel, illetve az X-Faktorban is népszerű feldolgozásokat olyan neves előadóktól, mint az ABBA, Madonna, Ray Charles vagy Britney Spears. Koncertjük kiválóan alkalmas arra, hogy a közönséget egy rövid időre egy másik galaxisba ragadja el, a szürke hétköznapokból.