• Tha Shudras
  • slider-1

THA SHUDRAS KLIPPREMIER - Ég a gyertya

2020, Tha Shudras, Ég a gyertya, Klippremier

Láthattunk már jó néhány vad klipet a maszkos-performanszos Tha Shudras zenekartól, akik szeretik újabb és újabb kihívások elé állítani magukat. A legújabb klip például egy nagyszabású audiovizuális történetfolyam első darabja.

Az Ég a gyertya a zenekar elmondása szerint alapvetően arról szól, milyen a megszokásaink rabjának lenni, a klip cselekménye pedig egyfelől klasszikus meséből, a Szépség és Szörnyeteg-történetből merít, másrészt egy nagyobb lélegzetű széria felütése - a csapat úgy döntött, ha már úgyis kéthavonta kijönnek új klipekkel, miért ne mesélhetnének el velük egy összefüggő történetet. De meséljen róla a zenekarvezető Molnár Tibor Attila! "A "Szépség és a Szörnyeteghez" hasonlóan egy elátkozott társaságról szól a történet, akik a 21. századi földi javak rabjai (képzeld el a WC-zést okostelefon és internet nélkül), bár erre a függésre inkább a szöveg utal. (Remegek, ha nem lehetek veled, Kínomban itt nevetek.) Aztán egyszer csak felbukkan egy boszorkány, aki a természet, a valóság valódi értékeire és erejére hívná fel a figyelmüket (ezt szimbolizáljuk egy zöld hegyes erős paprikával), de arcba nevetik őt. Ekkor szörnyekké változtatja a tagokat, mindaddig, míg nem terelik magukat és a népet, a helyes irányba. A második versszak alatt a már fonnyadt erőspaprikával is ennek a helyzetnek a sürgősségére utal a történet. Mikor már teljesen esélytelennek tűnik megtalálják a vénasszony sétapálcáját (ami Trap kapitány kelléke már 2013 óta) s annak erejével próbálnak nekivágni ennek az égetően fontos küldetésnek, hogy visszaváltozhassanak..."

És hogy mihez kezdjenek az emberek, azaz hogy mihez kezdjünk mi a Tha Shudras külső megjelenésével? "Gyermekkoromban ijesztgettek azzal, hogy ha rossz vagyok, akkor elvisznek a koboldok... Nem tudom, hogy ezt másnak is mondták-e. Nem tudom, hogy a gyerekekkel ellentétben a felnőttek emiatt tartanak-e tőlem. De az biztos, hogy a tiszta, bűntudatlan gyermeki szemek sosem valami sárkányerőszakolós metálra asszociálnak, ha meglátnak minket. Sokkal inkább a Galaxis Őrzői vagy a Tini Titánok jutnak rólunk eszükbe. Megmondom őszintén. Én is inkább ide és a Gorillazhoz teszem magunk, mint mondjuk a Slipknothoz!"

A videót Korcsok Renátó készítette, akivel a zenekar 2019 októbere óta dolgozik, a helyszínt, Trap kapitány kastélyát a Bródy Land eddig biztosított palotái után a szegedi Hungi Vigadó adta. Folytatás lesz, addig is itt a Shudras-féle mesefolyam első fejezete, íme az Ég a gyertya: